styliste

Interview met styliste Marije Wildekamp

Wie ben je en wat doe je?

Hoi, ik ben Marije en ben interieur styliste bij Droomhuis. Wat dit inhoudt? Als iemand bij ons een recreatiewoning heeft gekocht, dan gaan ze bij Droomhuis langs voor het interieur, wat we tonen in diverse toonkamers. Per type woning heb ik een mooi in de stijl passend interieurpakket samengesteld, wat een koper van een huis natuurlijk zelf kan aanvullen met accessoires als bijvoorbeeld schilderijen, kleden en lampen.

"In een smaakvol, verzorgd interieur is het veel leuker recreëren" - Marije

Wat is je achtergrond?

Ik heb een commerciële achtergrond, maar de creatieve drive is er altijd geweest. Na een opleiding in de binnenhuisarchitectuur en een start aan de kunstacademie ben ik een jaar geleden bij Droomhuis van start gegaan: een enorm leuke uitdaging.

Wat vind je leuk aan je vak?

Heb je even? Ik verdiep me in woontrends en materialen en ben verantwoordelijk voor de inkoop. Vervolgens kan ik lekker creatief aan de slag bij het samenstellen van de interieurpakketten. Ik vind het superleuk om kopers van recreatiewoningen te adviseren over stoffering en inrichting. Het is een uitdaging om een interieur te realiseren waar de eigenaar, maar ook de huurder die er een paar weken vakantie viert blij mee is! En natuurlijk kan ik dat niet in mijn eentje. Ik zit in een klein, hardwerkend en gezellig team.